Retete
0

Reţete pentru efort fizic intens

ziua 21 – efort fizic intens

Taurina . Este folosit la consolidarea capacității de exercițiu fizic, datorită efectelor sale de protecție a celulelor. De asemenea, taurina reglează ritmul cardiac, mediază transportul intracelular al calciului către celule și mediază activitatea celulelor neuronale. 1 file pește sau 1 porție de carne roșie.

Crom. Ajută la menținerea nivelului de zahăr în sânge. Are rol în reducerea simptomelor de foame fiziologică și în metabolizarea grăsimii. 1 cană brocoli sau 1,5 căni de suc de grapefruit sau 1 cană de ovăz.

Maltodextrina. Este folosit după exercitiu fizic pentru a reface carbohidrații epuizați in timpul antrenamentelor. Este metabolizat lent și oferă sportivilor energia necesară pentru efort. 1/2 baton de energie.

Elementele de azi sunt destinate celor supuşi unui regim fizic intens. Fie că sunteţi implicaţi într-un program sportiv   sau v-aţi propus un regim de exerciţii strict şi intensiv, aveţi nevoie de energie şi de elemente care vă ajută organismul sa funcţioneze corect în astfel de condiţii.

Taurina o cunoaşteţi probabil din băuturile energizante, dar vă recomandăm să o procuraţi din alimentaţie. Un file de peşte fript în unt cu mazăre fiartă sau un grătar cu cartofi fierţi vă aduc în organism cantitatea necesară din acest element.

3735791495_669ef27a73_o

Pentru procurarea Cromului, un pahar mare de suc de grepfruit, proaspăt stors sau un smoothie de brocoli cu kiwi şi grepfruit sunt suficiente. Puteţi combina brocoli cu carne roşie la grătar de exemplu, mai ales in zilele în care veţi fi supuşi unui efort fizic ridicat.

Maltodextrina exista în două feluri, cea rea (E-uri, folosită în industria alimentară) şi cea bună. Aceasta din urmă este obţinută din amidon, este o fibră alimentară şi reglează cantităţile de glucoză şi lipide din sânge. Se găseşte în fructe conservate, bere, sosuri şi suplimente alimentare. Aceste suplimente sunt destinate strict celor care sunt supuşi efortului fizic intens, se dozează conform datelor înscrise pe ambalajul batonului, iar consumul trebuie limitat la situaţiile speciale. Vă recomandăm să dicutaţi cu antrenorul sau cu nutriţionistul dumneavoastră.

Deseară voi merge la alergat aşa cum mi-a recomandat Lifemode, aplicaţia ce corelează stilul de viaţă cu alimentaţia.

O găsiţi aici:

android_lifemode

Photo Credits: Victor, dullhunk.
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Mic dejun pentru zile ploioase
Provocare stil de viata
Provocarea lunii – 26 de zile, stiluri de viata si meniurile lor
Reţete pentru detoxificare

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau