Retete
0

Reţete pentru imunitate şi ultima zi a provocării

ziua 26  – Reţete pentru imunitate şi ultima zi a provocării

Gheara Mâţei. Conține elemente care pot stimula sistemul imunitar, acționează împotriva celulelor de cancer și lupta împotriva virușilor. Are proprietăți antioxidante, ajutând corpul să elimine radicalii liberi. extras din plantele Uncaria tomentosa sau Uncaria guianensis (după prescripție).

Vitamina D3. Ajută la absorbția calciului în intestin și menține nivelul calciului și fosfatului în organism. Este necesară pentru creșterea oaselor, pentru funcțiile neuromusculare și imunitare și reducerea inflamațiilor. În 1 file hering sau 1,5 căni de lapte sau 1,5 căni de iaurt.

Bio Acerola. Ajută la pierderea greutății, protejează de cancer și bolile cardio-vasculare, susține sistemul imunitar. Conține mai multă vitamina C decât o portocală. În 6 cireșe Acerola, 1 pahar suc de acerola, 70g acerola în compot sau elemente bogate în Vitamina C.

Astăzi e ultima zi a Provocării primite la începutul lunii februarie de la colegii mei. Am citit şi învăţat despre 81 de elemente necesare corpului nostru, supus la variate stiluri de viaţă, am gătit, testat şi gustat peste 200 de reţete cu peste 850 de incrediente. Sper că v-a făcut plăcere să încercaţi alături de mine şi aţi descoperit lucruri noi. Acum, după această experienţă, voi fi şi mai atent la ceea ce gătesc, ce manânc şi cum îmi corelez stilul de viaţă cu alimentaţia.

Pentru azi, au rămas trei elemente care ajută la întărirea şi menţinerea imunităţi. Am să le iau pe rând cu ajutorul reţetelor de azi.

Vitamina D3 am să o procur dintr-un file de hering cu sos de lămâie şi vin pentru cină. La prânz am să pregătesc un chec de ciocolată cu banane şi am să îl mănânc cu lapte. Dimineaţă am băut un iaurt ce l-am luat din piaţă.

Acerola se găsesc la noi ca sirop sau ceai. Am găsit un ceai la un magazin din oraş. Îl voi bea dupămasă.

6004263525_81c1cdc3a1_o

Gheara mâţei deşi este folosită in Peru cam de două mii de ani şi şi-a dovedit eficienţa în reducerea riscului de apariţie a tumorilor maligne mamare sau pulmonare, sau chiar eliminand tumori, este privită cu oarecare scepticism de industria (şi reglemetările) farma. Din plantă se pot face infuzii dar există şi suplimenţi nutritivi ce conţin extract de gheara mâţei, sau Uncaria guianensis. Datorită legislaţiei ce priveşte această plantă, este transportată în capsule cu praf de plantă. Nu are contraindicaţii şi este recomandată şi celor care suferă de artrită, reumatism, probleme la prostată sau infecţii în gât. Pentru că uneori poate provoca contracţii uterine, nu este recomandată femeilor însărcinate.

Azi e sâmbătă şi drept urmare încheiem săptămâna de lucru şi totodată luna. Vă multumim pentru interes şi că ne-ati citit. Vă mulţumim şi pentru feedback-ul dat aplicaţiei Lifemode. Cei care nu o cunosc, o pot descărca, gratuit, aici:

android_lifemode

Vă doresc o duminică liniştită! Pe luna viitoare 🙂

 

Photo Credits: Joseph Wong, Dianne Frost.
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Reţete pentru expunere la soare
Reţete pentru sistemul digestiv
Red passion: căpşuni cu rubarbă şi căpşuni cu ciocolată

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau