Bianca, Colaboratori, Retete
0

Rucola cea mereu surprinzătoare

Rucola cea mereu surprinzătoare

Am semănat anul acesta și două plicuri de rucola, cumpărate de la piață. Sămânța a ieșit bine și s-a dovedit a fi chiar diferită una de cealaltă. A crescut destul de mare și cum nimeni altcineva nu s-a arătat interesat de ea, m-am văzut obligată să o mănânc eu.

Prima încercare a fost de pesto. După obiceiul meu, am folosit ceea ce am găsit prin casă (adică semințe de floarea soarelui, în loc de cele de pin – sau orice alte nuci- și brânză de burduf în lipsă de parmezan). Eu m-am ghidat după rețeta Laurei, în care mă încred, de obicei, după multe rețete testate cu succes. Deși nu aș fi zis niciodată că sunt fan rucola- în fapt, o plantasem pentru o prietenă care însă nu a mai venit după ea – gustul acesta iute, m-a surprins. Uitasem că e așa complexă plăntuță asta verde.

RG quiy buton

Azi am mai rupt câteva vârfuri din planta care între timp a crescut ceva mai înaltă și am îndrăznit să fac o salată. În mod normal, aș fi înecat-o într-un dressing cu brânză. Dar, din motive ce țin de cele trei kilograme pe care le am încă de împrumut și nu vreau să le consider ca fiind ale mele, am renunțat la obiceiul acesta. Am fiert doar două mâini de arpacaș și am tăiat o roșie. Trist, da, mai ales că mie nici ideea de salată nu îmi place prea mult. Pe vremuri îi spuneam „mancare de iepuri”. Dar încerc să las acum gândurile astea la o parte. Să mă obișnuiesc să mănânc mai sănătos. Mai crud. Mai verde.


Dupa Ureche_reteta rucola

Șoc și groază! Mi-a plăcut mult. Gustul ăsta care arde puțin e chiar minunat. Am început să caut și alte rețete și mai ales informații despre planta asta. Nu că nu aș fi auzit de ea, dar mie când nu îmi place în mod deosebit ceva, pot să fac abstracție totală de orice îmi trece pe lângă urechi, legat de acel lucru. Cam așa și cu rucola.

Acum m-am mai uitat peste mai multe rețete și am găsit câteva combinații interesante. Dacă mâncați pește, de obicei, se pare că rucola e o garnitură bună, alături de niște cartofi natur. Sau dacă faceți pizza acasă, cum fac eu, puteți să încercați să puneți câteva frunze peste sucul de roșii.Eu o să încerc cu siguranță încă un pesto verde, numai bun de pus peste pastele făcute săptămâna trecută.

Dupa Ureche_reteta rucola

Da, îmi fac singură tagliatelele în casă acum, încurajată de o experiență reușită cu rețeta asta și mulțumită mașinii împrumutate de la mătușa și vecina mea, Victoria (a.k.a. „Tori”, „Toricuta”, „tusica Torica”).

O să caut să aflu mai multe despre plantele ce pot fi semănate tot anul, până toamna târziu. Pentru că iarna, când toată lumea în jurul meu mănâncă pâine cu untură, aici, eu visez la o seră mică, cu spanac și alte verdețuri. Rucola pare că se înscrie în categoria asta de verdețuri ușor de cultivat.

Așa că, dacă mai găsiți rucola proaspătă la piață și încercați vreo rețetă nouă, dați-mi de știre, vă rog! M-aș bucura să schimbăm rețete și impresii.

840x100

Surse foto: Bianca

Bianca s-a mutat departe de oraș și își petrece timpul hoinărind pe dealuri, împreună cu Kira, dogul german. Când nu e prea ocupată cu grădinăritul, îi place să gătească și să tricoteze.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Scorțișoara de sezon
Emoția din spatele minimalismului- Part #1
Conceptul HACCP

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau