Colaboratori, Din Laborator Adunate, Mihaela, Pentru suflet
0

Scrisul- terapie pentru suflet

Scrisul nu este doar o artă … este și terapie. Logosul are puterea de a vindeca, de a curăța suflete și de ne ridica atunci când viața ne dă câte un bobârnac.

Eu am scris de când mă știu. Bine, recunosc, de la 5 ani. Atunci scriam cu MAJUSCULE. Erau literele pe care le știam cel mai bine. Scriam și în oglindă, de se întrebau educatoarele dacă nu sunt cumva evreică sau arăboaică? Nu erau prea departe de adevăr. Stră-străbunicii mei pe linie maternă au fost evrei polonezi de pe lângă Cracovia.

Scrisul m-a însoțit și în perioada celor 12 clase. Pe parcurs, am descoperit și farmecul cifrelor, așa că am inventat, pentru sufletul meu, o nouă disciplină: aritmetica literelor sau literatura cifrelor. Este așa de bine să te joci cu numere încărcate de cuvinte.

Am „părăsit” scrisul într-un iunie trist al anului 1995. Nu mă gândeam cât de mult mă va costa. Nu lăsați deoparte ceea ce iubiți… cei părăsiți veți fi voi. Terapia prin scris mi-a fost „pre(a)scrisă” de o bună prietenă, medic psihiatru.

Da, ați citit bine. Am fost la psihiatru atunci când „umbra” mea, depresia, s-a lipit prea tare de mine. M-am reapucat de scris prin 2013 și, deja în iulie 2014, aveam prima „cărticică” de poezii. A fost ceva la care visasem de prin copilărie, însă cred că acum a fost momentul potrivit.

După lansare, am simțit cât de terapeutic este scrisul. Eu mă simțeam mai bine iar cei din jur, unii cu aceeași depresie alături, au decis să se apuce de scris. Reușisem să transmit „microbul” mai departe. Ce plăcut sentiment! Înțelegeam acum artiștii care se frământă în a ne lăsa mesajele primite de la Divin ca să ne ajute să ne vindecăm sufletele rănite de griul cotidian.

Am mai avut de la acel moment, T zero cum îl numesc eu, momente în care mi s-a arătat ce bun este scrisul… sub orice formă: poezie, proză scurtă, eseu, sms, mesaj pe rețelele sociale. Recent am fost într-un loc unde credeam că oamenii nu mai citesc, darămite să mai și scrie, fiind privați de libertate, însă nu de cea a sufletului sau a minții.

Mă gândeam să le spun cum am descoperit eu scrisul și puterea sa terapeutică. I-a prins confesiunea mea și, la final, am primit feedback-uri pozitive, versuri și ideea de a face mai des astfel de ateliere de scriere terapeutică.

Dragilor, ideea acestui articol-poveste este că avem cu toții o soluție de a trece peste rutină, să ne colorăm griul cotidian și să ne colorăm sufletele prin scris, ca o formă pură de terapie a mamei ARTĂ.

La final, vă las cu îndemn: scrieți, scrieți, scrieți!

Mihaela Popa– e un suflet care iubește oamenii, cărțile și animaluțele. O mică activistă, (mini)bloggeriță și un formator de opinie în cadrul comunității locale și regionale. Din când în când e poetă… doar așa, în timpul liber.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Sportul practicat aiurea îți poate distruge sănătatea!
Vorbește cu corpul tău! … și el te va asculta
O invitație la bunătate

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau