Fitness & wellness, Sanatate, Uncategorized
0

Secretul imunității austriecilor, de la Acerola la Zinc

Fie că este vorba de copii, părinți sau bunici, răceala poate schimba peste noapte planurile oricui. De la strănut la febră este doar o chestiune de timp, iar secretul unui organism sănătos este ascuns în sânge. Acesta va fi pregătit să reziste chiar și într-un colectiv în care 8 din 10 oameni sunt răciți.Din fericire, studiile medicale evoluează și relevă soluții pentru afecțiuni vechi de sănătate, toate adaptate stilului nou de viață pe fast-forward al omului modern: absorbție mărită, biodisponibilitate accelerată, calitate premium. Pe scurt, termenul limită când pacientul ar fi trebuit să dobândească imunitate este.. ieri!

Secretul despre acerola

Apărut ca super aliment în țara noastră, acerola a câștigat teren în fața banalelor..lămăi! Secretul constă în cantitatea de vitamina C din acerolă, care este de aproximativ 25 de ori mai mare decât cea conținută de lămâi sau portocale. Numită și vișină tropicală, acerola se cultivă în Mexic, America Centrală și de Sud. Folosită și în tratarea unor afecțiuni de sănătate precum alergii, ateroscleroză, depresie, diabet, inflamații, acțiunea puternic imunostimulatoare îi atribuie calități speciale în tratarea răcelilor și în susținerea sistemului imunitar. Constatările oamenilor de știință asupra efectelor acerolei amintesc și faptul că acerola poate contribui la reducerea zahărului și poate combate stresul oxidativ datorită conținutul de vitamina C ridicat. Acerola este apreciată și pentru că:

  • Ajută la reglarea indicelui glicemic
  • Îmbunătățește rezistența la efort
  • Protejează organismul împotriva infecțiilor
  • Reduce starea de oboseală

”În România, stilul de viață modern, stresul, lipsa somnului, sedentarismul reduc imunitatea. Poluarea, fumatul pasiv, gazele de eșapament, toate acestea scad puterea organismului de a lupta împotriva factorilor nocivi care distrug bariera imunității. Absorbția deficitară de vitamine și răcelile netratate la timp pot conduce la slăbirea sistemului imunitar. La fel și administrarea de antibiotice puternice. Atunci când organismul uman trece printr-o perioadă de activitate fizică intensă, vitamina C are rolul de a susține starea de vitalitate. De asemenea, vitamina C susține și sistemul muscular. De aceea, în lipsa unei cantități optime de vitamina C apar durerile musculare, care denotă scăderea imunității și fapt ce favorizează accesul virusului în organism. ” declară Iulia Mugescu, CEO B!tonic Europe

5 practici folosite în Austria pentru întărirea imunității în mod natural

Băi termale la altitudini de peste 2000 m. Detoxifierea este unul din punctele foarte importante în îmbunătățirea imunității austriecilor. De aceea sesiunile de spa nu sunt văzute doar ca și relaxare, ci ca terapie adjuvantă în recuperare. Alternarea temperaturii de la cald  la rece este o strategie tradițională prin care corpul este educat să își autoregleze temperatura în funcție de factorii exteriori. Transpiratul intens favorizează eliminarea toxinelor și atenuarea durerilor musculare. În timpul sedințelor de SPA arderile se accelerează, circulația sângelui se intensifică și corpul se bucură de un aport optim de oxigen și nutrienți.

Ghimbir (Ginger). Această băutură are proprietăți antiseptice și imunomodulatoare, băută în cantități moderate. Aceasta are rolul de a intensifica circulația sângelui în tot corpul, producând transpirația. Deși este originar din India, este foarte apreciat în Austria pentru principalele sale beneficii: calmant al inflamațiilor gâtului, eliminarea secrețiilor nazale și decongestionarea căilor respiratorii.

Topfen. Similar cu urda românească, acest aliment este des folosit în prăjituri. Topfenul este renumit și ca metodă tradițională de reducere a febrei, prin aplicare la nivelul picioarelor, învelite cu un prosop.

Inotatul iarna în Dunăre. Contacul cu apa intensifică vasoconstricția capilară, ceea ce induce creșterea ratei metabolismului energetic. Acest proces are drept scop reglarea temperaturii corpului și generarea unei cantități mărite de energie, care intensifică circulația sangvină.

Ceai de salvie. Salvia este cunoscută mai mult ca și condiment. Secretul constă în proprietățile terapeutice pentru sistemul respirator și digestiv, reducând secrețiile în exces și febra.

Orange Imun, efect maxim pe trei direcții de acțiune

BTONIC a lansat toamna aceasta un nou produs axat pe intarirea imunității, proaspăt dezvoltat în Austria alături de profesori internaționali din cadru Universității de Nutriție din Viena. Secretul lui Orange Imun sunt principalele sale ingrediente: acerola, ghimbirul, zincul și prebioticele.

Acerola este cunoscută pentru conținutul său ridicat de vitamina C, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Aceasta poate susține și întări sistemul imunitar în timpul și  după o activitate fizică intensă. În perioadele solicitante și stresante, și mai ales pentru fumători, Vitamina C se recomandă să fie suplimentată zilnic. Capsulele Orange Imun conțin exclusiv o sursă naturală de vitamina C, din cireșe Acerola, pentru a păstra calitatea substanțelor active și a ușura absorbția lor.

Extractul de ghimbir folosit 100% natural, este specific din medicina tradițională în multe culturi, fiind considerat un imunomodulator și imunostimulator puternic. Ghimbirul ajută la decongestionarea căilor respiratorii, induce transpirația, detoxifică organismul și ajută lupta cu virușii și bacteriile. În plus, în alăptare, stimulează producția de lapte.

Inulina poate contribui prin fibre prebiotice pentru a stimula sistemul imunitar, având o influență pozitivă asupra compoziției florei intestinale. În Orange Imun prebioticele provin dintr-un amestec de ingrediente naturale. Au fost folosite o selecție din plante, pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos și optimizarea absorbției de micronutrienți.

Ceea ce nu mai este de mult un secret este faptul că prevenția este cheia unui organism sanatos. De recomandă ca prin alimentație să se asigure organismului un aport optim de nutrienți din care acesta să susțină transformările la nivel microcelular.

Întoarcerea la natură este considerat de unii experți în nutriție primul pas în a dobândi o imunitate de fier, de aceea Btonic ofera soluția optima pentru omul modern: acerola, zinc, inulina si ghimbir, intr-o formulă unică și efect vizibil. 

Cod voucher promoțional: VREAUIMUNITATE

oi-banner-lung-3

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Stil de viaţă – echilibru ȋntre pofte şi… răsfăţ
HIIT – ce înseamnă? Cum se face? Și de ce funcționează?
Stil de viață, nutriție și sport!

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau