Apă
Colaboratori, Dani, Din Laborator Adunate, Sanatate
0

Semne că îți lipsește cel mai esențial element….

Nu vorbim despre lichidele în general. Și cu siguranță nu ne referim la cele care conțin alcool sau zahăr. Vorbim despre apa plată, pentru a răspunde la întrebările:

Cum știi dacă bei suficientă sau prea multă? Cum îți asculți corpul cand vorbește despre asta?

Suntem obosiți, transpirăm mai mult decât de obicei, cearcănele se întind de la un colț al ochiului la altul, suntem balonați și selfie-urile nu mai sunt la fel de reușite ca altă dată. Și totuși, ce greșim?

Studiile arată că deshidratarea apare atunci când volumul de apă existent în spațiile intracelulare este mai mare decât volum de apă ingerat. Pentru că suntem un organism viu, pierdem zilnic apă prin respirație, transpirație și urină.

O alimentație dezechilibrată și un stil de viață activ constituie mediul propice instalării fenomenului de deshidratare. Astfel, în cazuri de diaree, vărsături, arsuri, febră sau chiar în cazuri de diabet, se eliberează cantități mari de apă pentru că organismul încearcă să mențină un raport optim de lichid în corp. Efectele se resimt imediat, printr-o serie de semne vizibile:

 1. Aspectul palid al tenului
 2. Cearcăne
 3. Piele uscată
 4. Gură uscată și urât mirositoare
 5. Amețeli
 6. Urina este mai închisă la culoare din cauza toxinelor acumulate.

Cum prevenim deshidratarea?

Un raport scăzut de minerale precum fierul sau magneziul accentuează senzația de oboseală. Însă și lipsa apei în alimentație induce starea de oboseală deoarcele sângele nu transportă suficient oxigen către creier.

Pentru o funcționare optimă a organismului, de la digestie până la circulația sângelui, studiile în domeniul nutriției recomandă consumul a cel puțin 2 litri de apă zilnic și un pahar de apă pe stomacul gol dimineața pentru a activa organele interne, așa cum dimineața ne spălăm cu apă rece pe față.

Extra tip: ține pe masa de lucru sau în geantă o sticlă de 0,5 l de apă. Vei știi că până la sfârșitul zilei va fi necesar să bei cel puțin patru astfel de doze.

În sezonul cald, menținerea hidratării este o provocare pentru corpul uman, care își activează ”cooler-ul” în direcția menținerii temperaturii de 36 de grade a corpului nostru.

apa btonic 900x200

Vei știi că ai băut suficientă apă atunci când corpul tău respectă următoarele semne:

 1. Pielea ta este elastică și reflectă lumina, are o anumită strălucire
 2. Respirația nu are un miros urât și nu ai un gust ciudat
 3. Nu ai bufeuri de căldură, deoarece organismul tău are suficientă apă pentru a menține temperatura corpului consatntă
 4. Când digestia se realizează ușor, fără crampe

Chiar dacă modificarea stilului de viață prin consumul mai mare de apă te va determina să mergi mai des la toaletă, un lucru este clar: organismul tău funcționează corect!

Deși consumul de apă este general benefic pentru organism, iată alte câteva din problemele de sănătate ce se pot ameliora, cât ai zice… apă!

 1. Înlăturarea senzației de foame
 2. Dureri de spate sau dureri articulare
 3. Descuamarea pielii și menținerea elasticității
 4. Reducerea ridurilor
 5. Constipație

În era vitezei omul modern s-a îndepărtat de natură, atras de tehnologie și de mirajul unei vieți mai bune. Mesele de acasă au fost înlocuite cu mese în oraș, iar apa a fost înlocuită cu diverse băuturi cu reclamă puternică în spate.

Rămâne să ne întrebăm: dacă o floare devine mai viguroasă pe măsură ce primește apă, noi de ce am alege alteva pentru a funcționa mai bine?

Dacă v-a plăcut acest articol, lăsați-ne un comentariu, pentru a știi dacă sunteți interesați să publicăm o cură pe bază de apă!

PS: Cafeaua nu te hidratează, chiar dacă pare că îți furnizează energie, și nu vorbe. Cofeina reține apa și poate duce la îngrășare prin retenție de apă.

04_Bitonic_castiga-lupta-cu-oboseala_600x150

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Grăsimi bune
Nutriția în raport cu schimbările culturale și sociale.
Iodul

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau