Secrete
0

Silviu Gușat

Nume:  Silviu Gușat

Job: Designer de vise/Dansator Tango Argentinian

Localitate: Timișoara

În calitate de dansator de tango, spunem noi profesionist, ai afirmat că Tango este un stil de viață și că trebuie simțit pentru a putea fi dansat „așa cum ar trebui să fie dansat”. Ce înseamnă Tango ca stil de viață și cum îți schimbă percepția asupra celor din jurul tău, asupra societății sau chiar a interacțiunii cu ceilalți? 

ÎRăspuns: Am să răspund la această întrebare din perspectiva dansatorului de tango argentinian. Afirmațiile mele sunt, de fapt, ce simt și trăiesc. Tot ceea ce am acumulat în această frumoasă experiență a dansului mi-a conturat simțurile, corpul, gândirea și, totodată, acest amestec de emoții, trăiri și sentimente au unificat o formă de exprimare devenită unică, fidelă, sinceră pentru fiecare dansator. Dansul devine un stil de viață, un secret bine ermetizat, ce poate fi oferit prin îmbrățișare și comunicare, iar aici nu vorbesc numai de cominutatea dansatorilor de „tango social”.

Tango ca stil de viață sau viață în pași de tango? Eu cred că viața mea spune: „Domnișorule Silviu uite aici, în același fel cum ai văzut tangoul în tine poți să vezi viața în tangoul celorlalți. Mai multe detalii despre acest aspect pot contura o formă de misticism.”

Părerea mea personală depre dans face referire la oamenii ce dansează tango și aduc în acest dans personalitatea lor, poveștile lor de viață, alteori aduc frici, uneori forme de energie. Aduc în dans prezență, grijă și atenție față de corpul, mintea și spiritul lor, oferind asta și celor din jur. Dansul devine un stil de viață, devine o formă de acceptare a ceea ce ești, ce poți și ceea ce dorești să fii față de tine și față de cei din jurul tău. Pentru mine, practicarea tangoului într-o formă repetitivă creează un contur diferit, ce m-a făcut să mă apreciez, să mă cunosc, să îmi dezvolt anumite abilități mai mult sau mai puțin diferite față de ceea ce poți să înveți în viața socială și ȋn felul în care percepi interacțiunea cu ceilalți.

În tango, 1+1=1, iar acest concept nu îmi aparține mie, ci aparține tangoului. În societate, 1+1=0 și cred că această matematică simplă explică destul de multe.

Spre final, tangoul nu este un dans erotic; din contră, el ține mai mult de pasiune, emoție, sentimente și mișcare fizică. Este un dans în care oamenii au o comunicare codată prin îmbrățișare, ce ține de unicitate și exprimare. Cât despre tangoul de scenă (profesionist), totul se supune altor reguli și sentimentele sunt diferite. Scena este o formă de exprimare cu trăiri complexe și implică mult mai multă muncă decât tangoul social.

Puteți include și o melodie? Da?

Foto credit: Sebastian Gruia
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Păr sănătos, cu nutrienții potriviți
Norbert Szucs
Eliza Ecobici

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau