Colaboratori, Diana, Fitness & wellness
0

Sportivul cu motto-ul „Never back down”

Iulius Calmoi, 21 de ani, Sportivul cu motto-ul  „Never back down”.

Pe Iulius îl cunosc de vreo 3 ani încoace. E student la Universitatea Romano-Americană din București, anul II în management și marketing. Deoarece ” marketingul este în orice domeniu, plus o meserie de viitor”, zice el.

Hai că-i bun, îmi zic. Îmi place că e deschis și are simțul umorului bine dezvoltat. Nu te plictisești în compania lui. Poate discuta despre orice, cîte-n lună și în stele.

Știam că face sport și eram curioasă de când îl practică, ce fel de sport și, finally, de ce o face. „De 3 ani practic Mixed martial Arts – asta sunt mai multe sporturi de contact amestecate. În acest mix sunt incluse: Kick-Boxing, Muay-Thay, Hapkido, Brazilian Jiu-jitsu si Taekwon-do”.

Niciodată să nu renunți la vis.

Wow! Am citit aceste mix-uri cu accent chinezesc, imaginându-mă în Șaolin, în kimano și aer meditativ.

A participat la campionate nationale de 2 ori, „la primul am participat anul trecut prin august și am luat locul 1 și 3, al doilea – prin octombrie, am luat locul 2 și 3, ambele campionate având loc în București”.

Dupa Ureche_sportiv

O face din plăcere și pentru autoapărare, dar în general pentru a se menține în formă. „Plus, simt că mintea se odihnește și e un mod de a scoate toată energia negativă care se acumulează pe parcursul zilei”.

Știu că sportivii trebuie să mănînce bine pentru a depune masă corporală dorită, dar și pentru rezistență. Mi-a mărturisit că mănîncă de 6 ori pe zi, cîte puțin, dar consistent. „Nu am nici un regim deosebit, însă nu mănânc fast-food, nu mănânc în oraș, toată mancarea e preparată acasă. Baza alimentară sunt ouăle, carnea, lactatele, fructe, legume, orez sau spaghetti”.

Pe lângă mesele copioase (îl invidiez că mănâncă cât și când vrea :D), suplimentele nu-i lipsesc din regim, așa cum nu poate să consume cantități mari de fructe și legume ca să-și ia minimul. De aceea, Multivitamin-ul, B3, B6, B12, Calciu, Fier, Vitamina C și Omega3 fac parte din porția zilnic meritată.

O zi „obișnuită” din viața lui Iulius arată cam așa: „la 8 mă trezesc, la 10 sunt la facultate, între 4 și 7pm sunt în sală, la 9.30pm sunt înapoi acasă dupa sală, și aproape de 12pm mă culc”.

Hm, trebuie să ai tărie de caracter și muuultă voință să faci chestiile astea zilnic, îmi zic, însă ce a zis pe urmă mi-a curmat orice urmă de îndoială. ”Trebuie să faci ceva din pasiune și plăcere, dacă vrei să ai succes garantat”.

Dupa Ureche_sportiv

Pe lângă universitate și sport intensiv, îi place să citească mult despre dezvoltare personală. Deci, nu se oprește aici, am impresia că vom auzi încă mult timp despre el, de azi încolo. „Dacă aș avea o putere supranaturală, aș elimina lenea din oameni, să nu mai stea atâta în zona de confort, astfel nu ating apogeuri, nici cele mai mici măcar”. Dar este realist și accentuează că ”nu suntem roboți, sunt momente când organismul singur cere odihnă și trebuie să-i dai ceea ce cere, așa cum e cel mai bun prieten al nostru și ne dă alerte ori de câte ori e nevoia”. Da, și încă ceva: „ca toți să facă sport jumătate de oră pe zi cel puțin, sa mănânce cât mai natural, să se uite mai puțin la TV, să doarmă mai mult și să fie mai buni la suflet”.

Tare-mi mai plac oamenii care tind spre perfecțiune și care conștientizează că, atât timp cât trăiești, înveți.

Iulius are vise mari. Să ajungă să nu depindă de nimeni, să fie întreprinzător individual, propriul șef și.. cică lista e până la 100. De aceea, motto-ul „Never back down” îl însoțește chiar și atunci când doarme.

Niciodată să nu renunți la vis”, spune el cu ochi mari, visători.

Și știu că nu va renunța niciodată.

Dupa Ureche_sportiv

Photo Credits: Iulius Calmoi

Diana – E mamică în concediu de îngrijire a copilului. Vorbește franceză, engleză, rusă, romană. Compune poezii, are un blog, îi place să gatească, să citească. „Carpe Diem este motto-ul meu, deși trebuie să ne gandim și la ziua de mâine”.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Două Lozuri (2016) – Weekend de comedie
Cinci feluri în care alergatul ajută creierul.
Necesităţile Nutriţionale

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau