Colaboratori, Din Laborator Adunate, Iulia
0

Sunt sănătos pentru că știu cum!

In urmă cu cateva luni și-a început activitatea fundația BiTONIC dedicată educației copiilor, concentrându-și atenția spre sănătate. Folosind sesiuni interactive, “studenții” vor descoperi latura practică a științelor pe care se bazează nutriție. În același timp, se vor organiza cursuri de sport și deyvoltare fizică, atat practic cât și explicând aspectele teoretice ce stau la baza sportului.

Ideea a pornit în urma unui studiu referitor la nivelul de educație în domeniul sănătății în Republica Moldova. Studiul a fost efectuat de către Natalia Vozian și îl puteți găsi aici.

Metoda este una complexă și oferă copiilor posibilitatea de a învăța și a înțelege aspectele esențiale de bază ale științei din domeniul sănătății. Astfel acoperind în primă fază modalitățile de prevenție folosind informații din domeniul nutriție:  sportul, medicina, științele naturii, biologia și chimia, fundaŧia pune bazele unei informări solide și corecte depsre stiluri de viață sănătoase și pe termen lung.

Fundația va oferi informații practice și de ultimă oră din domeniul sănătății și multă experiență practică prin voluntarii săi. Voluntari sunt adulți din toate domeniile, persoane din viața publică, experți în sănătate, sportivi de performanță și profesori care să explice tinerilor impactul nutriției asupra sănătății pe termen lung, dar și să răspundă întrebărilor legate de experiența lor în raport cu sportul și nutriția.
Temele precum macro și micronutrienții sau efectele temperaturii șî a luminii asupra alimentelor sunt prezentate simplu și pe întelesul copiilor, alături de experimente și prezentări menite să facă învățarea mai ușoară și mai rapidă.

fundatia bitonic md

În 11 iunie, Fundația deschide porțile Centrului de educație a nutriției pentru tineri, la Chișinău, pe bulevardul Dacia, nr.49. Evenimentul este cu intrare liberă și oricine poate participa.

În cadrul centrului vor avea loc cursuri permanente, atât pe timp de vară cât și în timpul semestrului scolar, pentru copii și tineri cu vârste peste 12 ani.

Puteți afla mai multe de pe pagina oficială a fundației www.fundatia.bitonic.md

Detalii despre evenimentul de lansare și înscriere, gasiți aici.


Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Sarcină şi sport – despre preconcepţii şi normalitate
Nutrienti pentru o piele frumoasa si sanatoasa!
Detoxifierea ficatului – primul pas in curele de slabire

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau