Colaboratori, Diana, Fitness & wellness
0

Te oblig să mănânci căpșuni!

căpșuni

Mens sana in corpore sano!

Chiar o spun cu voce tare: căpșunile sunt reginele fructelor! Și am atâtea argumente pe care le voi etala mai jos, încât sunt sigură că, după aceea, vei fugi până la cea mai apropiată tarabă să-ți cumperi vreo 2 kg. 🙂

Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase și aromate, căpșunile au o tonă de proprietăți terapeutice. Sunt un tratament minune pentru slăbit, ameliorează durerile de stomac și tulburările gastrointestinale, au puține calorii (150gr- 40cal.), iar cel mai important: conține atâta vitamina C (150gr căpșuni – 140% din DZR), încât, dacă ar fi fost accesibilă anul întreg – am fi trăit 100 de ani fără să ne plângem de boli sau riduri. Unii specialiști susțin că acestea au puterea miraculoasă de a preveni cancerul de sân, esofag, colon și cancerul cervical.

Dupa ureche_capsuni

Acum, pe rând cu vitaminele din căpșuni:

  • Vitamina C – elixirul tinereții, așa cum previne uzura celulelor. E indispensabilă sistemului imunitar, așa cum te ferește de infecții și viruși. Fetița mea primește vitamina C încă din fașă. Iar în perioada căpșunilor, îi dau zilnic cîte 200gr între mese.

  • Complexul de vitamine B – perfect pentru sistemul nervos și muscular. Doza zilnică necesară de acest complex îți aduce starea de bine, energie și pozitivism. Combate anemia, tratează diareea și reprezintă un scut pentru inima ta.

  • Vitamina K – este indispensabilă pentru o sănătate ca Pond de Fier, plus fiind și antihemoragică.

  • Potasiu – reglează tensiunea arterială și e cel mai bun protector al inimii și vaselor sanguine. Întrebuințarea zilnică previne infarctul miocardic, accidentul vascular și insuficiența cardiacă.

  • Magneziu – inamicul pietrelor la rinichi și fiere, plus îți echilibrează calciul în organizm.

  • Mangan – menține rezistența oaselor și a danturii.

Diabeticii au voie să consume maximum 300gr de căpșuni zilnic. Iar un om sănătos – până la 2 kg, între mese.

Consumând zilnic căpșuni, am observat că părul e mai strălucitor, mai puternic, mai viu. Unghiile nu se rup și dinții au devenit mai albi.

Mămica mea crește căpșuni de când mă țin minte. Era (spun era, fiindcă acum e plecată din țară și nu se mai ocupă cu creșterea lor) una din puținele femei din împrejurimi care avea cele mai mășcate si dulci căpșuni. Le îngrijea ca pe un copil mic, iar culesul acestora fiind o sărbătoare pentru mine și fratele meu. Și nu țin minte vreodată să ne fi îmbolnăvit, așa cum în sezon ne îndopam care și cât putea, astfel oferind organismului rezerve pentru anul întreg.

Dupa Ureche_capsuni

Belgienii chiar au un Muzeu al Căpșunii, unde poți găsi de la gem până la bere din căpșuni. Deci, dacă ar fi să aleg o destinație unde să merg cel mai des, mă găsiți acolo! 🙂

În fiecare an, când e sezonul, îmi prepar micul dejun și cina din 2 ingrediente: căpșuni cu iaurt sau înghețată. Le amestec, le țin la frigider vreo 20 de minute, apoi savurez din acest cocktail vitaminos. Plus mănânc și așa, între mese. Observ cum hainele fâlfâie pe mine, tenul devine mai fresh, iar starea de bine și neoboseală nu mă părăsește până seara târziu.

Așa că, sfatul meu e să-ți umpli rezervoarele cu vitaminele din căpșuni cât e sezonul. Nu cumpăra din primul val care vine, așa cum sunt prelucrate și injectate cu tot soiul de chimicale. Le vei simți după miros și forme (mici, mari, turtite) pe cele bune.

Omul s-ar menține mai mult timp tânăr și plin de viață dacă ar consuma zilnic toate vitaminele necesare organismului. Deci, it is up to you – totul e în mâinile tale!

Consumă zilnic căpșuni, apoi spune-mi cum te simți. Ce schimbări ai observat? Sau dacă mai ai ceva de adăugat, please tell me!

Dupa Ureche_healthy

Diana – E mamică în concediu de îngrijire a copilului. Vorbește franceză, engleză, rusă, romană. Compune poezii, are un blog, îi place să gatească, să citească. “Carpe Diem este motto-ul meu, deși trebuie să ne gandim și la ziua de mâine”.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
S. Gear Fit sau Trezirea la realitate
Stil de viata energie, scena
Viața în doi timpi și sursele ascunse de energie
Go Green!

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau