Colaboratori, Isabela, Pentru suflet
0

Trăind cu valul

Trăind cu valul

Una din amintirile mele din copilărie este mulsul vacilor. Bunicii mei aveau două vaci, iar eu eram un fel de scai dupa bunici. Copil fiind am asistat de atâtea ori la mulsul vacilor şi ştiu ce inseamnă să bei laprte cald direct de la vacă, să încerci să călăreşti o vacă (ceea ce nu recomand), la fel cum ştiu cum se face brânza sau urda.

Adult fiind găsesc destul de rar oportunitatea de a mulge o vaca şi la prima vedere pare şi un pic ciudat. Peste tot pe unde merg la munte sau la sat, eu întreb daca cineva are o vacă de muls şi dacă acceptă să o mulg eu. De fapt, imi place sa nu ratez oportunitati atunci cand este vorba de a retrai amintri dragi mie.

Pentru team buildingul de anul acesta, cei de la Essential Training and Consulting, ne-au propus o idee nouă numită “The village”: un fel de team building în natură, unde avem îndatorirea de a ne descurca singuri, că altfel nu primeam nimic (adică nu tu mâncare şi nu tu cazare la cort), un fel de exerciţiu pentru a ne reaminti că nimic nu vine din cer şi fară munca. Desi eram in natură, am fost supravegheati cu o dronă şi ne-am bucurat de confortul anului 2015, adică bucatărie modernă si apă curentă.

8XA_emalppdbrVKmnjB1zlPaQilUbQTiNei130PASxc,lz8tn2jy3eVy9QALnWJJVONQjHBddzuNMSYG6UM9wmo

În fine, la ţară fiind pe langă Charlottenburg, judeţul Timiş, cum puteam eu să ratez oportunitatea de a mulge o vacuţa? Păi nu puteam şi uite aşa m-am dus înspre seară împreună cu organizatorii să căutam o vacuţă încă nemulsă. Deşi miraţi şi sceptici cum că eu aş ştii să mulg o vacă, într-un final am găsit o faimilie care avea o vacă pentru lapte. Văcuţa din poză. Văcuţa nu era obijnuită cu străini şi după vreo cincisprezece minute, a început să lovească cu piciorul şi nu am mai continuat să o mulg. Am muls însa doi litri de lapte, pe care spre bucuria mea, acea familie mi i-a făcut cadou. Mai în gluma, mai în serios, mulsul vacilor se poate încadra la activitate fizica consistentă. Pare simplu şi uşor însă nu este. Pentru cei de la ţară mulsul vacilor reprezintă o metodă eficientă de exerciţiu fizic si drenaj limfatic la nivelul membrelor. Mai puneţi că activitatea asta se practică de două ori pe zi, vreo patruzeci de minute şi voila condiţie fizică.

milking cow

Nu ratez vreo oportunitate să retraiesc amintiri preţioase pentru mine şi totodată încerc să nu ratez nici oprtunitaţi când vine vorba de ajutat. M-am bucurat teribil pentru sticla de lapte, pentru că nu mă aşteptam la un asemenea gest din partea unei familii numeroase şi încercate. Spre bucuria mea în urmatoarea zi acel lapte a ajuns la o familie din Timişoara, ai căror copilaşi s-au bucurat teribil de el. În urma team buildingului nostru au ramas o mulţime de alimente neperisate care urmau a fi aruncate. Cum nu sunt de acord cu risipa, am avut inspiraţia de a le cere şi lua eu să le donez mai departe. Am luat atitudine şi am strâns aproape zece kilograme de alimente care au ajuns la aceiasi familie :). Ce am facut, a fost defapt să pun o întrebare, să apelez la doi colegi să ma ajute să car sacii de alimente şi să fac un ocol de zece minute în drum spre casa. Nu e mult, însa efectul a fost unul consistent si frumos.

Ce îmi rămâne mie în minte din acest team building este team, corturi, foc de tabără, amfiteatru, teatru Auăleu şi stele..multe stele. În rest nu rataţi oprtunităţi atunci când vă ies în cale, trăiţi cu valul şi cu ce aduce azi. Cred că este suficient.

 

Despre Isabela, nu ar fi prea multe de zis, decât că îi place viața și că învață să vadă binele din orice. În rest, să ne citim cu bine!

Photo Credits: Isabela.
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Energie dimineata
Trezitul de dimineață – 8 soluții mai neobișnuite, testate
Câștigând lupta cu oboseala
Cum ne protejam pielea impotriva radiatiilor UV

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau