Bianca, Colaboratori, Retete
0

Tu cum (te) îndulcești?

Dintre toate încercările mele de a renunța la fel și fel de substanțe ce nu-mi fac tocmai bine, cele legate de zahăr au eșuat toate, lamentabil. Îmi place mult zahărul. În orice, oricât de mult.

Sunt unul din copiii aceia care nu au băut niciodată ceaiul fără zahăr, care au pus zahăr peste căpșuni proaspete sau peste jumătatea de gref matinal. Gustul meu pentru zahăr a fost dezvoltat încă din primele zile. Dacă sunteți la început de drum, Cristela Georgescu are multe de spus despre asta.

Pregătiți-vă să înfruntați însă, zeci de ani de obișnuință de a oferi celor mici „o ciocolată”, fără să fiți consultați sau fără a mai avea ocazia de a o face dispărută, „prin magie”, de sub ochii copilului vostru.

banner B stress purple buton

Eșecul războiului meu cu zahărul alb a cunoscut însă și câteva bătălii câștigate, cel puțin parțial. Dimineața, în cafea, mă mulțumesc cu o singură linguriță (în loc de una și jumătate sau două, în trecut). Uneori, când bugetul îmi permite, mă răsfăț cu miere, după pofta inimii. În porridge, am reușit să înlocuiesc zahărul alb cu niște stafide sau curmale, aruncate-n grabă sau înmuiate cu grijă, peste noapte. Dacă mi-e poftă de înghețată, vara, m-am obișnuit să am mai tot timpul în congelator câteva banane curățate de coajă. Când pregătesc cerealele de dimineață –  „toasted granola” – după rețete diverse și în funcție de ce găsesc prin casă – folosesc miere și banane bine coapte. Iarna asta, am făcut turtă dulce folosind doar miere.

Dupa Ureche-granola

Partea cea mai grea este pierderea bătăliilor din zona „brioșe”. Până acum, am eșuat de câteva ori în încercarea de a înlocui zahărul alb cu niște pastă de curmale rehidratate. Cum zahărul e un ingredient uscat și pasta de curmale rehidratate unul umed, rețetele au nevoie de o mică ajustare a proporțiilor de uscat-umed. Și perfecțiunea ajustării îmi scăpa uneori.

Mă consolez atunci cu cea mai simplă și rapidă rețetă de „ceva dulce” – 100% sănătos.

 

RG quiy buton

 

Surse: www.ilovevegan.com, www.youtube.com, Bianca Mihai

 

Bianca s-a mutat departe de oraș și își petrece timpul hoinărind pe dealuri, împreună cu Kira, dogul german. Când nu e prea ocupată cu grădinăritul, îi place să gătească și să tricoteze.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Loboda vânătă și casa bunicilor
Concentrarea
Fără filtru sau povești despre viață

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau