Colaboratori, Isabela, Pentru suflet
0

Viaţa în paşi de dans

Viaţa în paşi de dans

Sunt în căutare de preocupări care să mă deconecteze de la stresul zilnic şi să ma mențină în formă. Încerc ca stil de viață tot soiul de activităţi care să mă menţină senină şi, de ce nu, să mă dezvolte ca om. Pentru mine ca o activitate să facă parte din stilul meu de viață şi să nu fie doar una pasageră trebuie să imi fie accesibilă ca program şi să îmi folosească fizic și emoţional.

Din totdeauna admir dansatorii şi suspin când le citesc în ochi bucuria şi placerea dansului. Cum sunt oamenii care dansează? Sunt oameni ca noi cu gânduri şi suspine, însă sunt plini de viaţă, tonici, senini si zâmbitori…cel puţin atunci când dansează. Pentru mine dansul inseamnă eliberare şi bucurie traită în momentul de acum. Ca mulţi dintre voi credeam că dacă nu ai ureche muzicală şi dacă nu ai facut dansuri de mic fiind, acum nu mai ai vreo sansă să faci ceva in privinţa asta, mai ales dacă ai două picioare stângi. Ei bine parerea asta tocmai mi s-a demontat când un prieten m-a invitat la un curs de dans pentru începători şi asta pentru că am ajuns la Just Dance Timisoara şi Ritmuri de Societate, unde învăţ să dansez de mai bine de doua luni de zile.

Dupa Ureche_dans
Mi-a placut ideea ca pot veni la o sedinta de probă şi mi-a plăcut modul incremental în care mi se explică paşii –simplu ca să inţeleagă oricine. Când am vazut că mă descurc, mi-am zis că dansul va fi noua provocare a verii.
Ce obţii de la dansuri? Pai, vă pot spune ce obțin eu: oricât mi-ar fugi mintea în zece zări, acolo, se intamplă că nu mă mai gândesc decât la muzică. De când dansez sunt mai conștientă de pozitia spatelui şi să vezi şi să nu crezi, dansul esto forma de mișcare şi inca una solicitantă.

banner B stress purple buton

De două ori pe săptămână merg la cursurile de dans, o data pe săptămână încerc să ajung la practice, iar în fiecare sâmbătă se organizează o petrecere tematică. Pe mine ideea de petrecere şi dans în aer liber sau într-un loc neaglomerat ca în cluburi şi fără fum de țigară mă încântă teribil.

Ce este diferit la scoala asta sunt antrenorii: sunt calzi, calmi şi dedicaţi. Pentru ei cursurile sunt o pasiune, nu un business. Organizeaza totul cu plăcere, iar asta se simte. Scoala în sine a pornit din pasiunea lor pentru dans şi pentru a-i invata şi pe altii să o simta. Imi place că bucuria şi calmul lor ni-l transmit şi nouă cursantilor.

Cumva prin dans, mă construiesc şi eu ca om, de la postură şi expresie până la atenţia la muzică şi la partener. Învăţ lucruri teribil de noi pentru mine şi despre mine. Şcoala are un program variat de clase şi stiluri de dans, iar ele sunt pe lista mea de lucruri noi de invăţat în viitor. Ce găsesc eu fantastic în toata activitatea asta este senimentul când realizezi că ai invaţat să faci ceva ce nu credeai că vei face, adica conştient îţi depăşeşti limitele, iar mie despre asta mi se pare că este viaţa.

Viața în pasi de dans este accesibilă oricui. Cu pas adaugat sau pe poante placerea dansului este traita din plin fără restricții. Asadar, voi ce faceti nou vara asta?

Aici am găsit-o şi pe Ioana Catalina care face niste poze incredibile. Să nu te bucuri când întâlneşti oameni noi?

840x100

Despre Isabela, nu ar fi prea multe de zis, decât că îi place viața și că învață să vadă binele din orice. În rest, să ne citim cu bine!

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Plimbările de descoperire a locului în care trăiești.
Esența frumuseții tale vine la pachet cu… îngrijirea
Despre cadouri și oameni

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau