Bianca, Colaboratori, Pentru suflet
0

Viața simplă de la țară – Bianca

Mă gândesc că nu poate fi prea greu să scriu ceva despre mine, mai ales că în ultima vreme îmi petrec cea mai mare parte din timp în compania mea. Mă numesc Bianca și lumea mă cunoaște, aici în sat, drept fata cu „cainele ăla mare”. Câinele mare e Kira, dogul german care crește alături de mine de doi ani încoace.

În mai, anul trecut m-am mutat la țara, după mai bine de zece ani petrecuți în București. Cum varianta cea mai comodă a fost să mă întorc în minunata Transilvanie, am ajuns în satul bunicilor mei, lângă Sibiu. Locuiesc, împreună cu Kira, într-o căsuță care se înscrie cumva în limitele unei „tiny house”. Pe lângă noi, își trăiește ultimii ani din viață, Magellan, câinele care a păzit multă vreme gospodăria bunicilor mei.

Când găsesc puțin timp liber, mai dau o tură cu Kira și Magellan, pe dealurile din jurul satului sau biciclesc până la Sibiu, în căutare de materiale petru vreun proiect DIY început demult. Sunt îngrozitor de delăsătoare și prietenii pentru care am tricotat vreodată un fular sau o căciulă, știu asta. Încep orice proiect cu mult entuziasm, dar undeva pe drum mă declar mulțumită de efort și amân finalizarea lui. De aceea sunt acum încă la ziua 2 din cele 30 days of Yoga with Adrienne – deși au trecut 5 zile de când am început.

Sunt foarte indulgentă cu mine și încerc să fac același lucru și cu cei din jurul meu. Nu îmi prea iese, dar exersez încă, cu toată încrederea că voi reuși, într-o bună zi. Sunt curioasă și enervant de preocupată de felul în care aș putea micșora cheltuielile din gosodărie și impactul pe care îl am asupra mediului. De când m-am mutat aici, de nevoie sau de dragul încercării, am început să învăț cum se separă gunoiul menajer de plastic și alte materiale nereciclabile, am construit o toaletă după instrucțiunile celor de la humanure și am învățat să am grijă de o grămadă de compost. Îmi fac singură, în casă, săpunul procesat la rece și detergentul de haine. Când am chef să experimentez, chiar și cel de spălat vase.

Bianca

Iarna mi-o petrec tricotând și citind sau primind vizite din partea prietenilor – cei mai aventuroși dintre ei, ce-i drept. Vara îmi e ocupată de dulcețuri și alte conserve, pe care le pregătesc și le împart cu mare drag. Primăvara și toamna sunt dedicată grădinăritului.

Bianca (2)

Anul acesta am primit o mulțime de semințe de la Cluj, de la Bucuresti și de la Sibiu. Așa că planuiesc, acum, noile paturi înălțate ce trebuie să fie pregătite de semănat și îngrijesc semințele care tocmai au încolțit, săptămâna aceasta.

Momentan, cea mai mare plăcere este să îmi beau cafeaua dimineața, sub un soare blând, cu cântec de păsărele-n jur. În zilele excepționale, ritualul se mută undeva, pe o culme de deal, cu cafeaua „to go” și cei doi câini în preajmă.

Bianca s-a mutat departe de oraș și își petrece timpul hoinărind pe dealuri, împreună cu Kira, dogul german. Când nu e prea ocupată cu grădinăritul, îi place să gătească și să tricoteze.

Photo credit: Oana Manea si Bianca.
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Gemuri interzise minorilor
Cum crezi că va fi copilul tău ȋn viitor?
Alimentația raw, o alternativă…

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau