Colaboratori, Fitness & wellness, Smaranda
0

Vorbește cu corpul tău! … și el te va asculta

Uneori ai sentimentul că pierzi legătura cu corpul tău, că nu mai eşti în contact, că nu te mai (re)cunoști. Cred că e un risc mare, care vine la pachet cu stilul fast-forward al lumii moderne – o lume în care ajungi să-și conștientizezi corpul doar atunci când simți vreo durere mai apăsătoare sau când te privești în oglindă înainte de a pleca undeva.

Însă….. chiar dacă se poate ca tu să fi uitat de corpul tău, fii sigur că el nu uită de tine niciodată și că tot ceea cetrăiești tu, toate emoțiile, stările sufletești, toate trăirile tale se regăsesc undeva în corpul tău.total-body-lean-workout-art Fricile și lipsa iubirii pot deveni kilograme în plus, grijile și apăsările se pot transforma în umeri aplecați și în dureri de oase și așa mai departe….. Există numeroase cercetări și cărți care înglobează studii de psihologie, spiritualitate și medicină și care arată relația strânsă care există între corp și ceea ce trăim sau am trăit încă din viața intrauterină.

M-am reîntâlnit cu corpul meu în urmă cu mai bine de șase luni, când începusem să am dureri crîncene de oase (genunchi, glezne, șold) ; primii pași, dimineața, îi făceam ținându-mă de pereți şi mergând ca o păpușă dezarticulată, iar în urma unei radiografii medicul mi-a spus că am „un ușor început de coxartroză”. Deprimant de-a dreptul dar, până la urmă, kilogramele în plus începeau să vorbească…. să strige la mine și să-mi atragă atenția – către corp, către mine, către viața mea. Acela a fost, de altfel, și momentul când am devenit 100% conștientă de situația în care mă aflam și în care am decis să fac o schimbare radicală. Pentru mine, schimbarea a însemnat, în primul rând, mersul cu regularitate la sală. La început practic târându-mă, fără nici un chef și cu groază la gândul că iar voi avea febră musculară, iar voi geme când mă voi întoarce de pe o parte pe cealaltă în pat. Partea bună e că, după o vreme (în cazul meu cam o săptămână), toate astea dispar și rămâne BUCURIA. Bucuria că reușești să duci până la capăt o oră de antrenament, că începi să-ți simți corpul, că articulațiile redevin mobile. Cu ceva efort și cu multă încredere ajungi la momentul când corpul ajunge să funcționeze în armonie cu mintea și cu spiritul.

19173c5f4c244625fb63a76e4aeb1949Când, de exemplu, simți că nu mai poți să faci ultimele 10 minute de bicicletă sau ultimele exerciții dintr-o serie, dar când îți spui că poți, că ești capabil să duci până la capăt ceea ce ți-ai propus. Personal, mi-am „inventat” fel de fel de strategii pentru a transforma unele exerciții oarecum monotone (cum ar fi statul pe bicicletă 60 de minute) în ceva plăcut: stabilirea unui anumit număr de melodii alerte pe mp3 şi corelarea lor cu ritmul pedalării (ce sentiment fain ai când reuşeşti să sari de 120 rpm cu „Zorba the Greek” în căşti! ); numărarea inversă a exerciţiilor (parcă pare mai puţin….) sau altele despre care voi vorbi cu o altă ocazie.

Ideea e că se poate, că e minunat să simţi că eşti în armonie cu propriul corp şi că poţi funcţiona mai bine decât ţi-ia fi imaginat vreodată. Trebuie doar să vrei şi să ai încredere în tine! Keep walking!

Smaranda Marcu – de formație profesională jurnalist, lucrează, de mai bine de 15 ani, ca PR în sfera serviciilor sociale. Este implicată în campanii umanitare și, de o jumătate de an, a decis să-și schimbe stilul de viață. Citește câte 2-3 cărți simultan (în funcție de starea de spirit) și îi place să experimenteze în bucătărie.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Ce este veganismul și stilul de viață Vegan?
Timişoara, la mulți ani!
Cum să evităm surplusul de kilograme în vacanță

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau